Bloggportalen statistik

fredag 9 maj 2014

Svensson i valfunderingar

Svensson i valfunderingar.

Som den exemplariske medborgare Svensson är, så penetrerar han partiprogrammen med minutiös noggrannhet. Villrådighet har styrt honom allt för många gånger vilket medfört att han flaxat lite hit och dit med sina partisympatier.
Men nu skulle han en gång för alla bestämma sig för ett enda parti och vara det troget. Svensson lyssnar på partiledardebatter, utfrågningar och kommentarer från sakkunniga och känner sig om möjligt än mer förvirrad.
Svensson gör noteringar – Arbete, skola och vård dominerar – Men vad fan skiljer partierna åt, undrar Svensson och känner sig verkligen förvirrad. Centern kör med närodlad politik – Va fan det nu är för något? Sedan klämmer dom i med - ”Statistiskt sett är du centerpartist” - Jäkla skitprat tänker Svensson ”Statiskt sett är centerpartiet ett minne blott”. Göran Hägglund då, nä...absolut inte, namnen Alf Svensson han var väl okej, men hallelujapartiet är ju också statistiskt sett ett minne blott.
Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson kan dra åt helvete! Bestämde Svensson.
När alliansen väl åderlåtits på två av sina samarbetspartners Centern och Kristdemokraterna så är styrfarten åt helsike reflekterade Svensson. Reinfeldt ser ju för den delen rätt trött ut vid det här laget och skall kanske pyssla med nåt annat. Militären Björklund känns jäkligt irriterande med sitt käbbel om skolan – Nä...absolut inte – Konstaterar Svensson.
Sossarna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet – Statistiskt sett det vinnande blocket – Fan så tröttsamt med statistik stönar Svensson, sätter en ros i knapphålet och uppsöker kvarterskrogen.

Nils Mohlin
copyright 2014




Lindstöms teckning får illustrera Svenssons funderingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar